marți, 23 iunie 2009

Remediii impotriva caderii parului

Pentru creşterea părului la copii se recomandă uleiul de ricin.
Se aplică de două ori pe săptămână seara înainte de culcare. Pielea capului se masează bine cu ulei de ricin, se lasă toată noaptea să acţioneze, apoi dimineaţa se spală cu şampon. După ce se restabileşte creşterea părului se continuă tratamentul odată la două săptămâni


 Uneori boala se moşteneşte , alteori cauza este un soc pshiic puternic accident , moartea cuiva , o dezamăgire puternica , raze Roengen etc. Soluţiile prescrise pentru regenerarea parului sunt aceleaşi ca la combaterea cheliei : Tinctura de ardei iute - 200 gr ardei iute se macerează 7-8 zile in 100 ml alcool . Se fac frecţii energice la rădăcina parului de doua ori pe săptămână . Alifie de propolis , se găseşte in magazinele de specialitate - se fac frecţii zilnice , prin masaje energice , 3-4 săptămâni la 5-6 luni , pana începe sa crească parul .  
Oţet de mere - se aplica pe pielea capului de 6 ori pe zi , masând uşor . 
 Oţet de usturoi - 30 gr usturoi pisat se macerează 10 zile in 1/2 litru oţet de mere , se aplica compresii puse pe cap si ţinute toata noaptea . Se recomanda odihna , linişte si beţi zilnic 2-3 căni de ceai de ciuboţica cucului .
---------------------------------------------------------------------------------------------------Omagul : clătitul cu ceai de omag, face să crească părul.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Nucul : Lăsaţi sa fiarbă 1/2 de ora in 300grame untura topita nesărată 20 grame muguri de nuc. Omogenizaţi amestecul intr-un mojar si păstraţi amestecul astfel obţinut intr-un vas de porţelan. Ungeţi-vă pielea capului cu acest unguent , de preferat după ce aţi făcut baie .
 Apa energizantă : ea se obţine în felul următor – se ia 250gr apă şi se pune într-un recipient tip shaker şi se agită de 120 de ori .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu