marți, 23 iunie 2009

Remedii pentru ademonu de prostata

  Ademon de prostată
 Căutaţi la Plafar planta ‚Pufuliţa cu flori mici’ se găseşte la Plafar [epilobium parviflorum]. Se opăreşte o linguriţă de plantă cu 250gr de apă în clocot, se lasă foarte puţin să se infuzeze. Se bea 2 căni pe zi, una dimineaţa alta seara, cu o jumătate de oră înainte de a mânca. Nu uitaţi să ţineţi în paralel un regim alimentar din care să excludeţi alcoolul, răriţi cafeaua. Se asociază cu tablete de ‚Propin’ în prima lună, 2-3 comprimate de trei ori pe zi înainte de masă, timp de 30 de zile, apoi câte un comprimat de 3 ori pe zi, timp de 60 de zile. Se mai poate lua şi 20 de zile vitamina E forte.


 Tinctura de ghimpe este un remediu care rare ori dă greş în această afecţiune. Se ia câte o linguriţă diluată în jumătate de pahar cu apă, de patru ori pe zi. Rezultate cu adevărat miraculoase se obţin atunci când tinctura de ghimpe este combinată cu cea de pufuliţă, în proporţii egale. Se ia din combinaţia de tincturi câte o linguriţă de patru ori pe zi înainte de masă cu o jumătate de oră. Primele rezultate apar în primele 10 zile, iar după o lună de tratament dispar aproape toate afecţiunile acestei boli. Prima etapă de tratament este bine să se ţină 3 luni de zile, în care se va administra neîntrerupt acest amestec de tincturi. După acest timp se va face numai 10 zile tratament pe lună, pentru a menţine rezultatele. În toată această perioadă nu se va consumă băuturi alcoolice, carne cât mai puţină, fără sosuri iuţi sau foarte piperate, sare foarte puţină, şi fără hrană conservată.
Tinctura : se obţine prin măcinarea cu ajutorul unei râşniţe de cafea a plantei uscate, după care se umple pe jumătate un borcan de 800gr, peste care se pune alcool de 70grade umplându-se. Se închide cu capac ermetic, şi se pune la macerat timp de 15 zile, după care se filtrează prin tifon şi se pune în sticluţe mici de culoare închisă.  
Tinctura de pufuliţă se ţine 10 zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu