marți, 23 iunie 2009

Remedii pentru hepatita

 Important : aveţi nevoie de multă odihnă şi de regim alimentar. Primăvara faceţi o cură de dovlecei şi fasole verde [ciorbă, mâncare, salată] conţin substanţe care refac celula hepatică. Consumaţi multă urdă şi lapte bătut, conţin metionină, importantă în refacerea celulei hepatice, carne de vită şi pasăre în cantităţi mici şi nu fiartă, prăjită la grătar, mai în sânge dacă-o puteţi mânca. [renunţaţi la medicamente sunt toxice] începeţi tratamentul cu pedicuţa care conţine radium şi este un adevărat miracol.
ceai de pedicuţă : 1 linguriţă de plantă, tocată dar nu prea mărunt, se pune într-o cană peste care se toarnă un sfert de litru de apă clocotită. Se lasă să stea 5 minute acoperită, se strecoară şi se bea călduţ înghiţitură de înghiţitură, de trei ori pe zi, înainte de mese cu 20-30 minute.
ceai de armurariu : îl găsiţi la plafar şi îl măcinaţi prin râşniţa de cafea. 1 linguriţă şi jumătate de făină de armurariu se opăreşte cu o cană de apă în clocot, se lasă acoperită 5 minute să se infuzeze se strecoară şi se bea călduţ înghiţitură de înghiţitură, se poate îndulci cu miere de albine.
polen [polenolecitină] : se cumpără de la plafar, sunt granule din care se iau zilnic 1-3 linguriţe înainte de mese.
tinctură de propolis : 30 picături în ceai sau în apă [1 pahar] de trei ori pe zi, înainte de mese.
bitter suedez : comprese pe ficat. Se unge pielea cu alifie de gălbenele, apoi se pune o compresă de tifon umezită cu bitter suedez. Peste compresă se pune un prosop şi o pungă de plastic ca să nu devină rece. Se pune seara şi se doarme cu ea peste noapte.
comprese calde cu coada calului : se pun alternativ cu cele de bitter suedez, dimineaţa coada calului, seara bitter suedez. Se iau 2 mâini bune de plantă proaspătă [se găseşte până în septembrie] care se bagă într-un săculţ de tifon, aşezat într-o sită, pusă peste aburi unei oale cu apă care fierbe. Când planta se-nmoaie şi e aproape fierbinte, o aplicaţi pe ficat, învelind-o cu un prosop. Aplicaţiile cu comprese pot dura de la 30 minute la 2-3 ore. Cu cât mai mult cu atât mai bine.
ceai de rădăcină de pătrunjel : se pun 3 rădăcini de pătrunjel la ½ litri de apă. Se fierb până ce apa rămâne la jumătate. Se bea călduţ, înainte de masa de dimineaţă.
ceai de obligeană : rădăcină uscată [de la Plafar] sau crudă [creşte în locurile cu bălţi, alături de papură se deosebeşte de aceasta prin rizomi – rădăcinile groase, maronii la suprafaţă şi roz înăuntru, iar în loc de puf maroniu pe care-l face papura, obligeana face pe tijă orizontală nişte muguri ca ştiuleţi de porumb. Se foloseşte sucul crud obţinut prin mixare. Se ia de 3 ori pe zi, astfel : 3 linguri înainte de masă şi 3 linguri după masă Obligeana uscată – se pune o linguriţă de plantă într-o cană de apă şi se lasă să stea peste noapte. Dimineaţa se strecoară şi lichidul obţinut se pastrează în frigider. Se foloseşte la fel ca sucul de plantă proaspătă. 



O altă reţetă : această reţetă a dat bune rezultate în multe cazuri. 
Ingrediente : 3 kg morcovi tineri, 3kg miere de albine, 3 kg lămâi şi 1 kg pătlagină. Morcovii se dau pe răzătoarea mică, lămâile se taie mărunt, pătlagina se fierbe într-un litru de apă, la foc mic până rămâne o cana. Se amestecă toate ingredientele, se pun în borcane şi se păstrează la frigider. Se ia în fiecare dimineaţă 1 lingură, pe stomacul gol, înainte de masă. Regimul este obligatoriu.  
 

  Reţetă pentr-u ciroză, bilă, cazuri hepatice
Planta cea mai bună pentru aceste boli este Rostopasca, planta se găseşte uşor şi se recoltează cu tot cu rădăcină, flori şi păstăi verzi de seminţe, se pune la uscat circa 10 zile. Într-un litru de apă în clocot se pune o mână de plantă mărunţită [uscată] circa 20gr şi se fierbe 15 minute. Se strecoară şi se pune la frigider. Timp de 15 zile se beau câte 3 ceşcuţe pe zi [3x50ml] cu 30 minute înainte de fiecare masă, în tot acest timp nu se mănâncă decât cartofi fierţi sau copţi fără sare, pâine fără sare prăjită la discreţie. Altceva nimic de mâncare în timpul tratamentului. Rezultatele vor fi foarte bune şi nu mai trebuie să ţi regim toată viaţa[pentru cei care au avut hepatită]
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu